Cum un brand îți schimbă viața

Nu știu dacă te-ai întrebat vreodată cum un brand îți schimbă viața, dar a venit momentul în care să afli. Am discutat în ce e un brand și ce e un logo conceptul de brand, așa că dacă nu știi care e diferența dintre cele două, apasă pe textul galben, dă-i o geană și revin-o după aici, te aștept.

Modul prin care un consumator devine loial unui brand l-a ilustrat Marty Neumaier în cartea lui The Brand Flip. El explică fiecare etapă prin care un consumator trece în relația sa cu un brand. E posibil când îți voi ilustra conceptul lui mai jos să te regăsești pe tine în relația cu brandurile căruia le ești consumator și să înțelegi de ce o faci. Astfel o să și vezi cum un brand îți schimbă unele aspecte din viață personală, fie el unul de tech, de cafea sau de mâncare.

Satisfacție

Clientul e satisfăcut și capătă încredere față de brand, fiind și dispus să cumpere din nou când are ocazia. El odată ce a făcut primul pas și și-a dovedit singur că produsul e bun, deschide următoarea sa treaptă.

Entuziasm

Printr-o surpriză la momentul potrivit clientul devine entuziasmat de cât de special poate fi brandul, primind o experiență destul de memorabilă încât clientul să își amintească spontan în timpul zilei de ea și să o împărtășească cu cei din jur, recomandând brandul mai departe.

Susținere

Interacțiunile tot manifestându-se, totodată și conexiunea cu brandul devine mai emoțională, atașându-se de brand și de ceilalți consumatori ai lui. Clientul ușor ușor începe să devină un consumator loial, manifestând o tendință naturală de a alege produsele sau serviciile brandului în favoarea altor competitori de pe piață. Consumatorul continuă să susțină brandul pentru că în schimb primește…

Putere

Consumatorul știe ce brand susține și e mândru că o face. Brandul îi devine un suport emoțional la nevoie, astfel consumatorul e și mai implicat în succesul brandului. Consumatorul devine mai puternic, se dezvoltă personal obținând în același timp și un statut social datorită brandului. Un exemplu clar aici e Apple — device-urile lor schimbă identități.

Uite așa un brand îți schimbă viața.

Majoritatea dintre noi avem un brand pe care îl preferăm. Acest brand ne oferă o stare de bine care ne alimentează pentru treaba din ziua respectivă — de exemplu, brandurile de cafea/cafenele.

Clar, diferă de la cafenea la cafenea cum vrea să-și formeze consumatorii pe termen lung. Dar, în esență, așa reușește un brand să ne îndemne al consuma și de a ne forma pe termen lung.


Concluzie? Ai reușit să faci o vânzare, bravo ție și abilităților tale. Dar acum asigură-te că brandul nu se oprește aici. Punctul ăsta e critic pentru un business și brandul său, aici brandul prinde tracțiunea socială ce îl diferențiază de brandurile mediocre și în timp îl face de succes.

Previous
Previous

Cum design-ul îți salvează și face bani

Next
Next

Ce e un brand și ce e un logo ?